April 22, 2009

ny dusch i vardande


Under några dagar vistades Tom, Jöran och Viryabodhi på Dharmagiri. Vi satte igång med att skapa ett duschrum i källaren på gröna huset, röjde i verkstaden och körde bort skräpet till Returen (återvinningen) i Sala, och så försökte vi få upp dörren till badrummet i skolhuset - men där fick vi tji. Trots att vi prövade 66 nycklar som vi fått låna av låssmeden i Sala, lyckades vi inte komma in. Nu finns det tydligen fler nycklar vi kan pröva och en liten möjlighet att vi lyckas; i annat fall får vi borra upp låset, med låssmedens hjälp, och sätta dit ett nytt. Tanken är ju att vi ska få ut det där Jakuzzi-badkaret, sälja det och se vad vi ska göra efter det - kanske ersätta duschkabinen med en nyare..

Tom började också att förbereda för duschrummet i gröna huset
, med lite hjälp av Viryabodhi. Det ska bli duschkabiner och vi hoppas de ska vara klara till sommaren. Vi hade dessutom sällskap av två fina hundar, Jörans lilla Oliver och Toms Wirma (en mild och snäll schäfer).

Tulpanerna står högt framför meditationsrummet, men hindras av frosten på nätterna. Däremot fanns det flera klumpar med blåsippor - så förförande vackra och delikata (för några fler bilder klicka här).

Sista dagen fick vi en leverans av en brandstege, men tyvärr hade producenten skickat fel stege, kortare än den jag beställt. En ny ska komma idag. Den ska sitta på gröna husets gavel ned mot vägen. Jag lyckades också beställa flera andra saker: kåpor till två skorstenar, nytt brännarhuvud till den trogne pelletsbrännaren. Och dessutom undersöka för varmvattenberedare och lite annat.

När vi är flera där, händer det mycket. Tack, Jöran och Tom!

varma hälsningar från Enskede (nu),
Viryabodhi

No comments:

Post a Comment