May 15, 2009

Vårmoln i maj

Efter Vesakfirandet i söndags åkte jag upp till Dharmagiri, för att kolla läget och göra en del praktiska saker - allt i allo som jag är.

Bland annat åkte jag ned till vår alltid så hjälpsamma och glada granne, Hasse, och bytte olja på traktorgräsklipparen och slipade bladen. Det är alltid lika kul att träffa Hasse och Ulla (som gick en intro.helg för två år sedan). Sedan lyckades jag få upp dörren till badrummet i skolhuset, så att vi äntligen ska få ut jakuzzibadkaret och sälja det på blocket så småningom. Här på Picasa finns det lite fler bilder (med min kameramobil).

Sedan kom Hasse upp på tisdagskvällen och avtäckte den tänkta berghällen framför lärarbostaden (det gröna huset). Nu visade det sig att det inte fanns så mycket berghäll som vi hoppats på, men det ska säkert bli något riktigt fint av det hela, med tiden.

Det var en mycket praktisk period, då gräset klipptes för första gången i år, ett par små träd kom ned, och många maskrosor strök med. Det blev inte ens en promenad till forsen, inte för att jag saknade det, eftersom jag var ute så mycket, men jo - jag hade nog mått bra av en skogspromenad.

Nu till helgen ska Maya vara där på en mini-ensamretreat.

med metta,
Viryabodhi

No comments:

Post a Comment