May 3, 2010

Sommarretreat & arbetsperioder


Sommarretreat
23–30 juli
på Dharmagiri

"Att förena kropp och hjärta"

kostnad: 3000 kr (2000 kr)
Under sommarens 'svenska retreat' kommer vi att utforska meditationerna som kallas de fyra brahma viharorna (d.v.s. metta, medkänsla (karuna), medglädje (mudita) och jämnmod (upekkha)). Brahma vihara betyder ungefär "himmelsk boning" och syftar på de sinnestillstånd man kommer att vistas i om man odlar och lever i metta, medkänsla o.s.v.
Grunden för metta bhavana och all meditation är dock att vi har modet att möta oss själva som vi är; att med vänlighet möta vilken upplevelse vi än har.
Vi kommer också att ha en dryg timmas yoga varje dag (en stillsam variant) som leds av Kim Löfqvist, en hängiven yogautövare från Malmö. Därav titeln: "att förena kropp och hjärta". Utöver detta har vi perioder av tystnad, puja och en vacker miljö som ramar in vår tillvaro.
Retreaten leds av Viryabodhi med stöd av Viktor Bäckström, Kaj Runelund och kanske kanske en annan ordensmedlem (vi håller tummarna).
OBS: Några platser kvar! BOKA genom centret: info (at) vbv.se eller ring 08 641 8849


Arbetsretreat 20–23 maj
& arbetsperioder under sommaren
(dana/donationer välkomna, för mat etc.)

Långhelgen i maj kommer vi att ha årets första arbetsretreat, främst med arbete i trädgården men även en del andra sysslor runtom husen. Kom gärna på torsdagskvällen, men det går även att komma på fredag eller lördag om du an ordna egen transport. Under sommaren kommer vi även att ha flera arbetsperioder, den första 1-8 juni, då vi bl.a. ska slipa golv, måla och arbeta mer i trädgården och runt husen. För andra tider se gärna Dharmagiri-bloggen: här
För dessa arbetsperioder, boka genom Viryabodhi, helst på mail: viryabodhi (at) gmail (punkt) com eller ring om du vill veta mer 070 789 6694.

med metta,
Viryabodhi

No comments:

Post a Comment