May 11, 2011

Sommar 2011 på Dharmagiri


Här kommer nyheter om vad som händer på Dharmagiri i sommar: sommarretreaten, flera sanghaperioder, möjligheter att komma upp mellan retreater, och nyheter om myggen (som än lyser med sin frånvaro, se längre ned om dem).

För att boka
till retreater eller andra evenemang gå in på Triratnas hemsida och anmäl dig.


Sanghahelg 19 – 22 maj

(torsdag 18.30 – söndag 14.00)
En chans att komma och vara på Dharmagiri, och att bidra till vår omsorg om trädgård och husen. Det finns en mängd saker att göra, men du är oxå varmt välkommen om du bara vill komma upp och vara med oss eller hjälpa till lite grand – inga krav på att jobba häcken av sig. Du kan oxå komma kortare, om du vill. (rekommenderad dana 250 kr/dag, inkl. allt; har du ont om pengar, kom ändå!)

Sanghaperiod 16 – 23 juni

(samma som Sanghahelgen, men lite längre.) Du kan komma till helgen (17–19), ett par dagar eller hela perioden. (rek. dana 250 kr/dag, inkl. allt; har du ont om pengar, kom ändå!)

Midsommarfirande 24 – 26 juni

Förra året hade vi en retreat över midsommar, och fick då en paus i vårt traditionella midsommarfirande (med buddhistiska förtecken). Alla är välkomna, kanske särskilt barn och familjer som annars inte ofta kommer
hit. Du kan visa Dharmagiri för dina barn, samt möta andra med familj, äta god mat (och laga den), meditera, leka, slappa och bara vara – och ingen alkohol såklart! Skriv till Viryabodhi om du undrar mer: viryabodhi @ gmail.com

Sommarretreat 8 – 17 juli, ”Buddhas liv & exempel”

leds av Viryabodhi, Satyaprabha, Kia & Kaj
Av Buddhas alla goda egenskaper väljer Sangharakshita att lyfta fram två – kanske lite oväntade – hans mod och starka självförtroende. Det är två kvaliteter som många av oss ibland brottas med. Hur kan vi lära oss och inspireras av Buddha för att förverkliga våra inre potentialer? Det kommer vi att utforska under årets sommarretreat. Vi har även meditation (såklart), långsam gångmeditation i den vackra naturen, gruppdiskussion, befriande tystnad och möjlighet till praktiksamtal. ”Sommarretreaten är alltid en given favorit i mitt liv.” (Viryabodhi)

Besök Dharmagiri under sommaren

Utöver tiderna ovan för sanghahelg och sanghaperiod, finns det fler möjligheter att komma upp och vistas på Dharmagiri, när någon insatt är där och kan ta huvudansvar. Då kommer vi att ha ett basprogram, med både kollektiv praktik (meditation, puja, lite arbete) och en chans att rå om sig själv (läsa, vila, vandra, …).
Kolla in Dharmagiri-kalendern för att se perioderna, och hör sedan av dig till Viryabodhi, i första hand, om du är intresserad av att komma upp. Även Pär och Maya kommer att vara där i perioder.

myggen i Bännbäck

En del kanske hört att det finns mygg på Dharmagiri, och det gör det förvisso, precis som i resten av Sverige på sommaren. De senaste två åren har man dock besprutat deras kläckningsområden och ska fortsätta med det i sommar oxå, och då är det inga större problem. Så låt inte sådana farhågor skrämma bort dig härifrån. (Förra sommaren var det mer mygg i Stockholms skärgård än här, erfor folk.)

Mer uppdaterad info. kommer allteftersom på denna blogg.


med metta,
Viryabodhi

No comments:

Post a Comment