May 29, 2012

Sanghahelg maj 2012

Maya på Rundeln och Viktoria som vilar en *liten* stund. foto: Viryabodhi
Så här skriver Maya om helgen:


Rapport från Sanghahelgen
16-20 maj 2012


Våren städades in av tolv stycken entusiastiska personer på Dharmagiri. Jag tror vi slog rekord i antal under en sanghahelg, på senare år. För några var både Dharmagiri och sangha en ny bekantskap. Ett utmärkt tillfälle att känna in både stämning och gemenskap.

Det blev så fint i trädgården efter allas flitiga fingrar (och muskelkraft). Rabatter rensades, buskar klipptes, ett litet land grävdes upp, vinbärsbuskar planterades, stenar plockades hit och dit, gräs klipptes och rundeln blev färdig. Nu är det bara för klätterhortensiorna och kryptujan att sätta fart där. Viryabodhi arbetade bl.a. med tekniska problem med värmepannan och vår fina granne Hasse var här med traktorn och skopade jord åt oss med en annans lånade traktor, vilket underlättade arbetet en hel del. Vid rundeln återstår att flytta dit stora stenar och besluta var en Buddhastaty ska sitta.

Nu består inte sanghahelgen av bara arbete. Tid fanns också för meditation och puja, tystnad, skoj och allvar. Viryabodhi berättade om Hjärtsutran, både om dess historia och innehåll, vilket uppskattades av många. Det finns fler foton här

Välkommen till nästa Sanghaperiod den 15-21 juni, du kan också komma endast för helgen 15-17 juni.

/Maya

No comments:

Post a Comment