July 4, 2012

Juni månad – full av aktivitet!

(rapport från Maya)

Månaden inleddes med en retreat för kvinnor som frågat efter ordination. Vi var sammanlagt 18 deltagare, fem hade kommit över från Finland och en av dem, Sridevi, ledde retreaten. Det var underbart att få känna sig som en del av den nordiska sanghan.

Veckan efter den inleddes sommarens sanghaperiod. Vi var tolv personer (varav flera från Unga buddhist) som hade några härliga arbetsdagar i gemenskapens tecken. Tyvärr var inte vädret riktigt med oss den här gången och mellan regnskurarna tävlade myggen om luftrummet. Så mycket till trädgårdsarbete blev det därför inte, men desto mer energi kunde vi lägga på att röja och städa inomhus; och fint blev det överallt. Två personer tvättade fönster (vi har ju ganska många). Gruppen med ”unga buddhister” gjorde en riktig storrensning i gröna husets källare, så nu ser väggarna vitkalkade och fräscha ut igen och golvet har definitivt fått en annan kulör. En person gjorde ett storartat arbete med att skura verandan till röda huset, med lite hjälp, och fortsatte sedan envetet med det gröna husets veranda, efter sanghaperioden. Så där vill man nu bara sitta och njuta med en god bok och en kopp te. Två personer städade i verkstaden samt förstärkte dessa så välbehövliga myggfönster, och gjorde en något nytt också. Och sist men inte minst, fanns det tid för att bara umgås och där också meditation, pujor, tystnad ingick som självklara element.

Deltagare på Sanghaperioden, juni 2012.

Under Sanghaperioden förberedde vi också lite grand för nästa evenemang, det årliga Midsommarfirandet, som Viryabodhi skriver separat om.

Efter det intensiva och så uppskattade midsommarfirandet var det två dagars paus till nästa retreat: en ledarlös retreat för "egenpraktik” i tystnad, som varade i fem dagar i slutet av månaden; för denna var vi 6 deltagare. Det var andra året som vi hade en sådan retreat, där ingen lärare eller team höll i aktiviteterna. Vi fördelade meditationer och pujor mellan oss deltagare, och mat och annat flöt på. I början av retreaten gjorde vi upp ramarna för allt det praktiska. Det är intressant detta experimenterande med hur form uppstår under ett gemensamt ansvar.

Även mellan dessa aktivitetsperioder har det hela tiden varit någon från sanghan som vistats här på Dhamragiri. Att "bara vara" och samtidigt ingå i Dharmagiris dagliga struktur är något vi bjuder in alla i sanghan att ta vara på. Så du är hjärtligt välkommen att kontakta Maya eller Viryabodhi, om du vill komma och delta på detta vis.

/Maya SimsonNo comments:

Post a Comment