October 16, 2014

Sommaren 2014

den hemmagjorda markisen
Jag hoppas att ni, som inte har varit här de senaste månaderna, har njutit av sommaren lika mycket som vi andra, som har kommit och gått på både en och två retreater på Dharmagiri! Den här sommaren har innehållit rekordantalet retreater om man jämför med andra somrar sedan vi köpte Dharmagiri år 2006. Jag räknade ut att ca 150 deltagare har passerat, några av oss flera gånger. De här retreaterna och andra aktiviter har passerat:

28/5-1/6  Medvetenhets- och kroppsretreat med Viryabodhi, Alexandre, Shridaya
5-8/6  Sanghahelg med Viryabodhi, Shridaya, 18 deltagare, varav 8 deltagare från
12-15/6  Ordensretreat med Satyraja
19-22/6  Midsommar. Antalet varierade mellan 16-22, både vuxna och barn
27/6-6/7  Sommarretreat ”the Four Noble Truths” med Guhyavajra med 18 deltagare
18-27/7  Nordisk Ordensretreat ”Approach to Insight” med Vessantara och 29 deltagare.
1-8/8  Dharmagiri uthyrt till Yeshe Norbu
8-10/8  Kvinnokapitelhelg
20-22/8  Sanghahäng för Unga buddhister
22-24/8  Unga buddhist retreat ”Identitet och den sanna Individen” med Bodhisakta, Fredrik B, Viktor B och 9 deltagare
27-31/8  Tyst meditationsretreat med Viryabodhi, Padmachitta, Shridaya och 19 deltagare

Några har också passat på att ha ensamretreat några dagar mellan aktiviteterna. 

Tvärtemot förra årets stora skörd av hallon, torkade årets bort i hettan. Däremot har vi haft ett överflöd av squash, vägandes flera kilo styck samt sallad, ärter med mera, odlade i ett frodigt växande grönsaksland bakom gröna huset. En njutning att bara gå och plocka till dagens lunch!

Mycket blev gjort under sanghahelgen och där i mellan av många hjälpande händer. Bland annat är skrapning och grusning av gårdsplanen nu färdig, det arbete som påbörjades redan förra sommaren. Mellan tummen och pekfingret är det nog sammanlagt ca 50-60 ton vi nu går och trampar på. Ingen sommarrapport utan att nämna svalorna! De flyttade även i år in i sina bon bakom verkstaden och under taknocken till röda huset, vilket gjorde att vi kunde följa den spännande utvecklingen av fågelungarnas tillväxt från gårdsplanen. Under en tid bevakades boet noga av föräldrarna, så det ville till att huka sig under promenaden mellan husen, när de kom flygandes i full attack. I vilket fall flög ungarna ut, till synes flygfärdiga och friska. Jag hade turen att få sitta på första parkett och bevittna deras bekantskap och lek med och i luftelementet!

Med värme,
Shridaya

En del symboliska element under Ordensretreaten med Vessantara, skaparen var Nagashila, Finland.No comments:

Post a Comment