February 8, 2015

Januari 2015


Rapport från Dharmagiri januari 2015


Kom hit och åk skidor! Vår hjälpsamme granne kör upp fina skoterspår i den finpudriga snön, så att skidorna bär. Det är underbart att susa över fälten i mulet och blåsigt väder som i sol!
Snön innebär också skottning av den och vallarna tornar upp sig allt högre på sidorna längs de skottade gångarna.
 
När jag skottade längs en av gångarna till fåglarnas matplats häromdagen, kom en liten rovfågel och tog en småfågel mitt framför ögonen på mig, snabbare än en blinkning.
Apropå fågel så har jag varit blåmes-räddare. Den första gick det bra med, den kvicknade till i värmen i huset, men den andra som jag lyfte upp från snötäcket dog i min hand efter en liten stund. De har så liten överlevnadsmarginal de små fåglarna. Död och förgänglighet finns in på knutarna i varje stund.
 
Trappen till övervåningen i gröna huset har nu blivit målad i en varm röd färg. Viktoria var ute här på en ensamhelg och slutförde hela projektet ”trapphusrenovering”. Bra jobbat Viktoria!
Under sanghahelgen var vi sex stycken här som målade, snickrade och städade. Rum nr 5 (i röda huset) målades samt de sista penseldragen drogs i ”nischen”, numera benämnd som rum nr 10. Bönor kokades och frös in, frys frostades av, shrine-skåpet städades, samtliga dörrar i båda husen tvättades. Jöran gjorde en hel del pallar. Och så snöskottningen förstås. Det blir en hel del gjort även fast man inte är så många!
 
Helgen innan höll Viryabodhi och undertecknad i en Anapanasati retreat. Mycket uppskattad av 14 deltagare.
 
Dharmagiri-gruppen, fortfarande bestående av Viryabodhi, Viktoria, Kia och undertecknad, har haft ett heldagsmöte på Dharmagiri (Kia med på Skype) under månaden.
 
En meditations- och studiegrupp har nu startat på Dharmagiri, varannan onsdagkväll med fem deltagare. Ett par är helt nya i sammanhanget medan de andra har gått retreater här tidigare. Kvällen börjar med soppa, därefter studier. Vi har nu börjat med den åttafaldiga vägen – och inspirerande diskussioner! -  avslutar sedan kvällen med meditation.
 
”Your breathing
 is the closest
 you can come
 to a picture
 of your mind”
 
 
Med metta
 
Shridaya

No comments:

Post a Comment