January 9, 2015

November & december 2014


November 

Denna månad har vi haft två retreater här på Dharmagiri. En meditationsretreat med 11 deltagare som hölls av undertecknad och med Carina som organisatör. Veckan efter hölls en ekoretreat med 7 deltagare, också av undertecknad och Anna Sol.
 
Det är alltid roligt när vi använder Dharmagiri på olika sätt, till mer än retreater. Under en helg träffades vi här några kvinnor bara för att umgås. Jöran har varit här och snickrat fler pallar.
Med att mjölksyra vitkål (det är inte mjölk i den, även fast det låter så!) fick jag till det här året också, 15kg! En del av er smakade på förra årets syrade på retreaterna. Det här året höll jag till i Möklintagården tillsammans med två andra entusiaster från närliggande byar.
 
Pär är nu inte längre med i Dharmagiri-gruppen som för närvarande  består av Viktoria, Kia, Viryabodhi och undertecknad. Tack Pär för det engagemang du under flera år har bjudit på!
 
Med värme
ShridayaDecember

Några stycken trotsade det mörka och bistra vädret och kom till Dharmagiri på sanghahelg. Trapphusets väggar och tak (den till övervåningen, gröna huset) blev målade, med hjälp av en egenhändigt hopsnickrad plattform – som kanske kan återanvändas. Nu lyser trapphuset gult och trappstegen blå, tillfälligtvis. Men om en dryg vecka är trappstegen målade i en ny matchande färg – vilken blir en överraskning! Delar av källaren fick sig en välbehövlig städning och skurning och äntligen kom ett räcke upp till verandatrappan, röda huset.

Några stycken tillbringade juldagarna tillsammans här. Vi var fem personer på en sorts avspänd pre-retreat, med besök av Shridayas 87-åriga pappa och son. Tejananda gjorde ett tappert försök att åka skidor, men grus trängde igenom och gjorde färden vådlig i de lätta nedförsbackarna. Annars njöt av vi av stillhet, promenader och god mat och godis, så klart, men absolut inga julklappar. Sedan började den nio dygn långa Vinterretreaten den 26/12, fram till den 4/1, med Hjärtsutran som tema och nästan en hel vecka i uppskattad tystnad. Retreatens 24 deltagare leddes av Tejananda, en ordensmedlem från England och boende på retreatcentret Vajraloka sedan många år.

Med Metta

Shridaya & Viryabodhi
Dharmagiri retreatcenter

plattformen

Tejananda vid den ena sommarbadplatsen


No comments:

Post a Comment